Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op schulden.startpagina.nl

Nederlander wil zuiniger leven in 2012

  • schulden

    AMSTERDAM - Vier van de vijf Nederlanders maken bij de jaarwisseling goede voornemens. Bovenaan het lijstje staat afvallen en op nummer twee staat minder druk maken, maar dat was vorig jaar ook zo. Nieuw is dat zuiniger leven nu op drie staat en meer sporten en bewegen naar een lagere plaats verhuist. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ING, die er de conclusie aan verbindt dat de recessie hierin een rol speelt.

    Het zijn vooral de lager opgeleiden die zeggen in het nieuwe jaar de tering naar de nering te willen zetten en dat zijn doorgaans ook de mensen met lagere inkomens.

    Nieuw is dat zuiniger leven nu op drie staat en meer sporten en bewegen naar een lagere plaats verhuist. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ING, die er de conclusie aan verbindt dat de recessie hierin een rol speelt.

    Het zijn vooral de lager opgeleiden die zeggen in het nieuwe jaar de tering naar de nering te willen zetten en dat zijn doorgaans ook de mensen met lagere inkomens.

    bron nu.nl

  • schulden

    AMSTERDAM - Maar liefst 85 procent van de Nederlandse consumenten heeft een goed voornemen voor 2012, waarmee het maken van goede voornemens populairder is dan in 2011 (77 procent). Afvallen blijkt net als in 2011 voor de meeste mensen het belangrijkste goede voornemen (23 procent). Bezuinigen wint echter het meeste terrein ten opzichte van 2011 (16 procent).

    Dat blijkt uit onderzoek van Wehkamp.nl.

    Als manier om te bezuinigen in 2012 wordt minder geld uitgeven aan luxe artikelen het meest genoemd (63 procent), gevolgd door minder winkelbezoek (50 procent) en de auto vaker te laten staan (25 procent).

    Vakanties

    Opvallend is ook dat bezuinigen op vakanties met 9 procent het minst worden genoemd als een manier om minder geld uit te geven, waaruit valt op te maken dat vakanties niet meer als luxe worden gezien.

    Slagingskans

    Blijkbaar blijft het niet alleen bij goede voornemens. Zo heeft vorig jaar maar liefst 34 procent van de ondervraagden het goede voornemen langer dan een half jaar doorgezet. Over de kans van slagen zijn consumenten met een gemiddelde slagingskans van 71 procent ook voor 2012 optimistisch.

    bron nu.nl